gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки с пилешко месо и кашкавал

Палачинки с пилешко месо и кашкавал

Палачинки с пилешко месо и кашкавал
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
01/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Дайте ни на нас вкусни палачинки с пилешко месо и кашкавал и за работа не ни търсете"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - около 1.5 ч.ч.
  • олио - за намазване на тигана
  • За пълнежа
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешко филе - 300 г
  • гъби - 1 консерва мариновани
  • кисели краставички - 5 бр.
  • кашкавал - 400 г
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата с млякото и постепенно добавете брашното. В намазнен тиган сипете черпак от сместа и когато краищата се отлепят обърнете. Сложете готовите палачинки в чиния, покрити фолио.

Сварете пилето в подсолена вода, изчакайте да се охлади и обезкостете. Нарежете месото на ситно и го запържете за кратко. Добавете нарязаните краставички, гъби, черен пипер и разбъркайте.

Рендосайте кашкавала и 300 г прибавете към сместа. Разбъркайте и когато кашкавалът се разтопи махнете от огъня.

Сложете от сместа в края на всяка палачинка и ги навийте. Наредете палачинките в тавичка и поръсете с останалия кашкавал. Запечете в загрята фурна на 200 градуса до златист цвят на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: