Лаврак на пара

02/11/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Заложете на здравословни храни, но с великолепен вкус, за да превърнете храненето в удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 085
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нещо семпло, традиционно, вкусно и най-вече .. диетично :)))

Взех 2 калибровани лаврака, измих ги добре (бяха почистени в магазина), така че ги осолих добре отвътре и отвън и поръсих с мащерка. Накрая нарязах тънки резенчета лимон и напълних вътрешността.

Поръсих и отгоре с мащерка и изстисках лимонче. Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер.

Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване.

Водата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар