gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак на пара

Лаврак на пара

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
1722k4552k2
Лаврак на пара
Снимка: Потребител#170618
1 / 3
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Заложете на здравословни храни, но с великолепен вкус, за да превърнете храненето в удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нещо семпло, традиционно, вкусно и най-вече .. диетично :)))

Взех 2 калибровани лаврака, измих ги добре (бяха почистени в магазина), така че ги осолих добре отвътре и отвън и поръсих с мащерка. Накрая нарязах тънки резенчета лимон и напълних вътрешността.

Поръсих и отгоре с мащерка и изстисках лимонче. Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер.

Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване.

Водата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: