Агнешки шерден

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Агнешки шерден2 / 2
13/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Няма спор, ще трябва да постоите в кухнята, но резултатът гарантирано си струва"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - агнешки шерден
  • карантия - агнешки бял дроб, бъбреци, момици, кърпа, черен дроб, шерден и шкембе
  • ориз - около 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • кимион
  • джоджен
  • гъби - 10 броя
  • сметана - 1 кофичка
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете самостоятелно агнешкия шерден с 5 листа дафинов лист, малко черен пипер и сол на вкус.

Отделно сварете и агнешките карантии със същите подправки. След това нарежете на дребно сварените карантии.

Измийте ориза в няколко води. Загрейте малко мазнина в съд на котлона и запържете ориза хубаво, след което добавете вода в съотношение ориз-вода 1:2 и го оставете да набъбне.

Овкусете го с кубче бульон, сол и малко джоджен. Добавете накрая червен и черен пипер, кимион и бахар на вкус.

Смесете ориза и накълцаното агнешко и с тази смес напълнете шердена. Сложете го в леко намазнена тава заедно с почистените и нарязани на едри филии гъби.

Залейте със сметаната и сложете да се запече до приятен загар в предварително загряна фурна. По желание към края на печенето настържете на едро ренде кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: