Яхния с кюфтенца и дюли

02/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426907
"Само наесен, когато дюлите са узрели, можем да приготвим тази дъхава гозба, която така обичаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата смесваме с ориз (4-5 с.л.) , кимион, черен пипер, чубрица. Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които овалваме хубаво в брашно.

В олио (4-5 с.л.) запържваме леко кюфтенцата, като внимателно обръщаме от всички страни. Запържените кюфтенца изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задуши настърган лук с малко вода, пушен червен пипер (1 ч.л.) и къри (1 ч.л.).

Като остане на мазнина ръсваме брашно (1 с.л.), наливаме вода (1 л. и 1/2 ) и когато заври, прибавяме запържените кюфтенца. Варим докато оризът в кюфтенцата се свари.

Пет минути преди да свалим ястието от котлона прибавяме нарязаната на парченца дюля и смесените с малко вода доматено пюре (2 ч.л. ) и брашно (1 ч.л.). Поднасяме ястието топло. Ястието е с леко киселичък вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар