Пандишпанова торта Малинка

03/11/2016
"Поне веднъж в живота си трябва да се опитате да направите торта - ето и нашето предложение за първи опит "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 540
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • масло - за намазване
  • малини - 500 г. замразени
  • желатин - 1 пакетче + 2 с.л. захар
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • сладко - 1 бурканче от малини
  • заквасена сметана - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците в сух съд с помощта на миксер, заедно с 4 с.л захар на гъст сняг. Разбийте жълтъците с останалата захар на гъст крем. Съединете внимателно яйчените смеси и прибавете постепенно брашното при непрекъснато бъркане.

Разделете сместа на две части. Изпечете два блата в подходяща тавичка. Още топли, напоете блатовете със захарен сироп. Сглобете тортата, като сложите първия блат в подходяща чини и намажете обилно със сладко от малини.

Поставете втория блат върху първия и намажете обилно с разбита заквасена сметана.Наредете малинките и полейте с желатин, разтворен по указания на пакета начин.

Оставете тортата за 2-3 часа на хладно преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

К
К
20.08.2017 17:35
С още горски плодове става много вкусна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв