Пандишпанова торта Малинка
Raspberry Sponge Cake

Пандишпанова торта Малинка

Пандишпанова торта Малинка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Поне веднъж в живота си трябва да се опитате да направите торта - ето и нашето предложение за първи опит"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • масло - за намазване
  • малини - 500 г. замразени
  • желатин - 1 пакетче + 2 с.л. захар
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • сладко - 1 бурканче от малини
  • заквасена сметана - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците в сух съд с помощта на миксер, заедно с 4 с.л захар на гъст сняг. Разбийте жълтъците с останалата захар на гъст крем. Съединете внимателно яйчените смеси и прибавете постепенно брашното при непрекъснато бъркане.

Разделете сместа на две части. Изпечете два блата в подходяща тавичка. Още топли, напоете блатовете със захарен сироп. Сглобете тортата, като сложите първия блат в подходяща чини и намажете обилно със сладко от малини.

Поставете втория блат върху първия и намажете обилно с разбита заквасена сметана.Наредете малинките и полейте с желатин, разтворен по указания на пакета начин.

Оставете тортата за 2-3 часа на хладно преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: