gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Селски хляб

Селски хляб

Селски хляб
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 13
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Вкус, с който сме израснали и с който искаме да отгледаме и децата си"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 400 мл хладка, почти студена
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - около 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в малко вода, добавете захарта и 1 с.л.брашно. Покрийте и оставете маята да шупне. Пресейте брашното и направете кладенче в него. Изсипете маята, олиото и солта.Замесете тесто като постепенно приемате от брашното.

Тестото трябва да е меко и нелепнещо. Сложете тестото в намазнен съд и покрийте със стреч фолио или кърпа. Оставете го да утрои обема си. Разделете тестото на две и без да го притискате офомете вашият хляб.

Поставете хляба в набрашнена тава.Поръсете го с брашно и направете леки разрези с остър нож. Покрийте с кърпа и оставете повторно да втаса около 20 минути. Изпечете хляба в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути на средна скара.

Източник:Ралица Николаева

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: