Пиле с кафяв ориз

03/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226057
"Никога не е късно да започнете да се храните здравословно и вкусно "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 599
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и обезкостяваме. Нарязваме на хапки. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. Слагаме в намазана със зехтин тавичка. Наливаме много малко вода и поливаме струйка зехтин.

Слагаме в нагрята фурна да се запече, като по време на печене разбъркваме няколко пъти. Когато се запекат леко, прибавяме кафявия ориз . Предварително сме накиснали ориза да поседи в студена вода за 30 минути, изливаме водата и хубаво измиваме преди готвене.

Ориза и пилешките хапки подправяме с листа целина и риган на вкус. Прибавяме и лука - настърган. Разбъркваме добре и посоляваме. Слагаме парченца краве масло, наливаме 3 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме ястието да се пече в силна фурна докато ориза омекне. При необходимост доливаме топла вода. Зависи колко възварен харесваме ориза.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар