Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли в бутер тесто

Равиоли в бутер тесто

Равиоли в бутер тесто
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Обичате ли кулинарните експерименти с вкусен край?"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • равиоли - 500 г пресни (с пушено месо)
  • топено сирене - 400 г Филаделфия
  • кашкавал - 100 г рендосан
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • орехи - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • босилек - 4 листа пресен
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете равиолите по указание на пакета. Пресните равиоли се варят за 2-3 минути.

Сложете ги в гевгир да се изцедят от водата.

В купа пасирайте филаделфията, прясното мляко, солта и босилека. Добавете рендосания кашкавал. Начупете орехите на ситно и ги прибавете към сместа.

Сложете изцедените равиоли и внимателно разбъркайте. Включете фурната на 200 градуса да загрее.

В набрашнена тавичка сложете единият лист бутер тесто. Върху него изсипете сместа и я разпределете равномерно.

Покрийте с другия лист тесто. С пръсти притиснете краищата на двата листа тест, за да затворите плънката.

Разбъркайте жълтъците и намажете. Изчакайте да засъхне жълтъкът и с остър нож на горният лист направете прорези.

Сложете в загрятата фурна и печете около 30 минути до готовност на тестото.

Равиолите в бутер тесто са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: