Гъби с ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Гъби с ориз на фурна1 / 3
05/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно постно ястие, което често присъства на трапезата ни самостоятелно или като вкусна гарнитура към месце"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - около 350 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - стръкчета пресен, за поднасяне
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза и го отцедете без да го киснете. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.

Щом омекнат, добавете гъбите и задушавайте, докато и те омекнат. Прибавете ориза и бъркайте до запържването му. Долейте 1 ч.ч. вода, овкусете с подправките на вкус и изчакайте оризът да абсорбира течността.

Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

Поднесете с накълцан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
44
32
20
10
Дай твоята оценка: