Пица с млечно тесто, колбас и туршия

04/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426807
"Дали това е най-вкусният вариант на българска пица?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към хладко прясно мляко прибавяме зехтин, сол, захар, бакпулвер, мая суха и с брашно, колкото поеме за еластично тесто. Оставяме на топло да втаса, докато утрои обема си. Когато е готово, разстиламе тестото на блат в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Блата от тестото намазваме леко със зехтин и слагаме да се запече за кратко в нагрята на 170 градуса фурна с горно и долно нагряване. Изпичаме, като внимаваме да не се препече. Блатът трябва да е бял.

Готовия блат изваждаме от фурната, намазваме с доматеното пюре, което сме смесили със зехтин, босилек, черен пипер, лют червен пипер на вкус. Отгоре подреждаме настърган на едри люспи колбас.

За по-лесно настъргване слагам кратко колбаса във фризера и тогава се настъргва лесно. Върху колбаса слагаме нарязана на парченца туршия и маслини.

Поръсваме с настърган кашкавал, чубрица и струйка зехтин. Печем във фурна само с горно нагряване на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар