Кисели моркови
Pickled Carrots

Кисели моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
10/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 буркан
"Ароматни и апетитни кисели моркови, които нямаме търпение да ги изчакаме да станат!"

Необходими Продукти

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: