Пълнени пилешки крилца

Пълнени пилешки крилца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Да, звучи пипкаво, но е страшно вкусно и си заслужава да се опита"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви е необходимо само средната част от крилцата.

В единия край с нож направете прорез на месото до кокала. Отлепете месото и с пръсти го избутайте да стигне до другия край. Обърнете месото така, че кожата да отиде от вътре.

Получавате джобче, което виси на двете тънки кокалчета. Посолете външната страна.

Нарежете на ситно всички продукти за плънката. Сложете щипка черен пипер и ако е необходимо, посолете. С малка лъжичка напълнете всички джобчета, като внимавате да не ги откъснете от кокалчетата.

Панирайте първо в брашно, потопете в разбитите яйца и оваляйте хубаво в галета. Изпържете крилцата от всички страни в загрято, но не много горещо олио.

Извадете пърженото пиле за кратко върху кухненска хартия. Увийте кокалчето с фолио и ги сервирайте топли.

Пълнените пилешки крилца са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: