Есенна торта-салата

07/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Да отбележим идването на есента, която обагря листата на дървата в топли цветове, с тази есенна торта-салата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 618
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и цвеклото се сваряват в два отделни съда. Оставят се да се охладят. Цвеклото се настъргва на едро, а картофите се нарязват на кубчета.

Ябълките се белят и също се нарязват на кубчета. В купа се смесват майонезата и сметаната.

Във форма (18-20 см) се разстила 1/2 от цвеклото. Маже се с крем и се поръсва с част от настъргания кашкавал. Покрива се със 1/2 от сварените картофи. Маже се с крем и се поръсва с кашкавал. Покрива се с трети пласт, но от ябълки.

Пак се маже с крем и се поръсва с кашкавал. Повторете същата процедура още веднъж (цвекло, картофи, ябълки). Тортата се оставя в хладилника за няколко часа, да се охлади и стегне. Обръща се обратно в подходяща чиния. Украсява се с ивички майонеза, розичка от сварено цвекло и магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Добринка Петкова
Благодаря ви,момичета! Тортата беше вкусна,мъжът ми много я хареса,като се има в предвид,че обича повече месо. Е,който не харесва цвекло,няма да му допадне,но за тези които го консумират,ще бъде нещо вкусно и различно предястие.
0
0
цветослава киркова
Това е тортата, върха !
1
0
Veselina
Veselina
07.11.2016 11:33
Радост за окото. Много е красиво.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв