Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Триъгълни банички с тиква

Триъгълни банички с тиква

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Триъгълни банички с тиква
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Спомняте ли си формулата за изчисляване на лице на триъгълни банички - вкусна плънка по време на печене е равна на гарантирана наслада"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • тиква - 500 г
  • захар - 150 г
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • масло - 150 г
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро.

Сгорещете малко олио в тенджерка. Задушете тиквата, докато омекне и промени цвета си. Оставете да се охлади. Към нея добавете смлените на едро орехи.

Разстелете корите на плота. Вземете една кора и я сгънете на две по дължина. Намажете с малко масло и пак сгънете. Поръсете с част от плънката, захар и канела.

Вземете единият край и го загърнете, така че да се образува триъгълник. След това прехвърлете на другата страна и така, докато нагънете цялата кора и стане на триъгълна баничка.

По същия начин направете и с останалите продукти. Подредете баничките в намаслена тава.

Върху всяка триъгълна баничка поставете парченце масло. Печете на 200 градуса около 25-30 минути.

Триъгълните банички с тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: