Домашна пастърма от конско

07/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Хубавото вино иска и хубаво мезе, а най-вкусната пастърма се прави от конско месо "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 758
  • Преглеждания за месеца2262
  • Преглеждания за седмицата139
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета с дебелина около 4 см (нарязва се по дължина на мускула, почиства се от сухожилия и хрущяли).

В продълговата тава поръсете около 2 см сол. Отгоре поставете парчетата месо и покрийте с останалата сол. Месото трябва да бъде хубаво покрито със солта. Покрийте със свежо фолио и оставете да престои на хладно около 36 часа.

Извадете го от солта и го накиснете в студена вода. Оставете да престои около 12 часа, като през 4 часа сменяйте водата.

В купичка смесете подправките около 70-80 г (количеството и вида са според вашия вкус). Изсипете микса от подправки върху вестник. Подсушете месото и го оваляйте хубаво в подправките.

Нанижете всяко парче месо на дебел конец и ги закачете на сухо и проветриво място. Сушенето продължава от 7 до 14 дни в зависимост от климатичните условия и дебелината на месото.

Съхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник).

Източник: Иван Пейчевподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
05.12.2016 00:33
Рецептата е приложима за всяко месо.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв