Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Универсално тесто за пай

Универсално тесто за пай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Универсално тесто за пай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Ако ще правим пай, ще го правим както трябва, затова сами ще замесим тестото по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/2 ч.л. амонячна
  • вода - 1 - 3 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата.

Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете в тава.

Надупчете го леко и го покрийте с хартия, а отгоре зърна боб. Това се прави, за да не се надигне при печенето.

Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката. По време на печенето може да се получи неприятна миризма от амонячната сода, но след това тя изчезва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: