Домашни сладки с мас

Домашни сладки с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"От майсторите го знаем - най-вкусните сладки се правят не с масло, а с мас, свинска мас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 3 ч. ч. брашно, добавя се разтопена мас, но не гореща, киселото мляко, содите, ванилията и се бърка с вилица да се смесят продуктите, докато стане топка тесто, после с ръце се замесва меко тесто .

Локумът се нарязва на парчета. Взема се топче тесто, сплесква се с длани и поставяме парче локум. Оформя се топче и нареждаме в тава.

Печем сладките в загрята фурна 180 градуса фурна до леко зачервяване. Изваждат се и още топли се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: