Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Печени сиренки със сусам

Печени сиренки със сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печени сиренки със сусам
Снимка: Veselina
1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Топчета или питки - в кулинарията семантиката не е важна, а вкусът"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • маргарин - 1/3 ч.ч. разтопен
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - колкото е необходимо
  • маргарин - 1 - 2 с.л. разтопен
  • сирене - 4 - 5 с.л. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме затопленото прясно мляко и разтопен маргарин. Прибавяме суха мая, бакпулвер, сол, захар и разбъркваме хубаво, за да се разтворят съставките.

Разбиваме в купичка яйцето и постепенно наливаме към млякото и маргарина, като оставяме в купичката малко от яйцето (към 1 с.л.), което ще използваме смесено с 2 с.л. разтопен маргарин за намазване преди печене.

Към тестото слагаме натрошено сирене и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.

Оставяме да втаса на топло завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато втаса внимателно, без много да намачкваме, правим топчета, които подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио.

Отгоре намазваме всяко топче със смесените яйце и маргарин. Поръсваме сиренките със сусам и печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: