Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Каши»Гъбена каша с топено сирене

Гъбена каша с топено сирене

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Гъбена каша с топено сирене
Снимка: Биляна Владова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"За някои ястия с гъби си заслужава човек да умре, не буквално, разбира се"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пачи крак и печурки
  • шунка - 200 г
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • вода
  • олио
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на едри парчета. Запържват с много малко олио в тиган.

През това време шунката се нарязва на жулиени. Добавя се в тигана с гъбите и се пържат около 2 мин.

В дълбок съд се налива малко олио да загрее и към него се слага брашно, когато се запържи леко се налива вода до средата на съда.

Щом се сгъсти леко, се добавят гъбите, шунката и нарязаните на дребно кисели краставички.

Накрая се слага и топеното сирене, за да се разтопи. Когато изстине, се нарязва на много ситно копър и се поръсва ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: