gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с череши и сладко

Пай с череши и сладко

Пай с череши и сладко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кое харесвате най-много в пайовете - хрупкавото тесто или ароматната плънка?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното в купа и го объркайте с бакпулвера.

Нарежете маслото на малки кубчета и го добавете към брашното. С пръсти стривайте до получаване на ронливо маслено тесто.

Прибавете яйцето, захарта, солта, ванилията и месете до получаване на топка. Преместете тестото върху стреч фолио, завийте и го сложете в хладилник за 30 минути.

Отделете малка част от него, а останалата разточете на кръг.

Застелете тавичката с хартия за печене и поставете разточеното тесто като издърпате малък борд по стените. Намажете със сладкото и сложете изчистените от костилки череши.

Поръсете с бисквитите, намачкани на брашно. Прегънете навътре тестото, което е по стените на формата.

Разточете останалото тесто, изрежете на желаните от вас фигурки и ги поставете върху черешите.

Печете пая в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Паят с череши и сладко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: