Чаровни сиропирани розички

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1077802477312
Чаровни сиропирани розички
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
11/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
44
"Омайваща наслада към следобедното кафе!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйце - 2 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (колкото поеме)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия
  • сол - 1 щипка
  • орехи - смлени
  • За сиропа
  • вода - 1.5 л
  • захар - 4 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 пакетче (Dr.Oetker)
  • лимон - сока на половин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме киселото мляко, яйцата, солта, олиото и ванилията. Разбъркваме добре.

Прибавяме пресятото брашно и бакпулвера и омесваме меко тесто.

Тестото го разделяме на две топки. Всяка топка я разточваме на не много тънък лист. Намазваме с разтопено масло и поръсваме с смлени орехи.

Завиваме под формата на руло и режем на малки рулца.

В намслена тавичка подреждаме розичките. Печем на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

Като се поохладят готовите сиропирани розички, заливаме с горещия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: