gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Специалитет на готвача

Специалитет на готвача

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Специалитет на готвача
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
11/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Когато готвачът има такива златни ръце, за нас ще е чест да опитаме специалитета му"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата внимателно се обезкостяват. Овкусяват се със сол, черен пипер и къри. Вземете парче топено сирене, гауда и ементал. Поставете в бутчето и хубаво загърнете. Така направете и с останалите бутчета и сирена.

Обвиват се с ленти бекон и се подреждат в тавичка. Сипете малко вода и олио. Завийте с фолио и печете на 200 градуса за около 35-40 минути. Накрая свалете фолиото и допечете.

В тиган сипете малко олио. В него се задушават гъбите. Прибавя се брашното и се сипва вода до необходимата гъстота. След това се добавят сирената и се бърка, докато се разтопят. Прибавя се сол и черен пипер. След 1-2 минути добавете сметаната и свалете от котлона. Ако е необходимо, може да долеете малко вода или бульон.

Картофите за пюрето се сваряват в подсолена вода. Обелват се, намачкват се с преса за картофи. Към тях прибавете сиренето, черен пипер и сол на вкус. Добавете маслото и разбъркайте.

Разпределете пюрето във формички за мъфини (силиконови). Оставете да се охладят и стегнат. В тиган сипете малко олио и запържете гъбите и бекона. Добавете нарязаните маслини и свалете от котлона.

В подходяща чиния сложете едно бутче. Отстрани сипете от соса. Освободете картофените кошнички от формите и поставете по две във всяка чиния. Върху тях сложете по 1 ч.л. от запържените гъби, бекон и маслини. Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: