Вит тутманик с шунка и кашкавал
Uvijena penjurlija sa šunkom i kačkavaljemRolled Tutmanik with Ham and Cheese
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Вит тутманик с шунка и кашкавал

Вит тутманик с шунка и кашкавал

Вит тутманик с шунка и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
12/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16 парчета
"Както и да го погледнете, си е страшна вкусотия!"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г за тестото
  • прясно мляко - 180 мл
  • сусам
  • маково семе
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • масло - 1 с.л. за намазване
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива в прясното мляко, сипва се в брашното. Добавят се яйцата, разбиват се с вилица и прибавяме разтопеното масло. Замесва се меко тесто, оставяме да втаса 40 минути на топло.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло. Отгоре се поръсва с нарязана ситно шунка и настърган кашкавал. Навива се на хлабаво руло, за да има въздух и да удвои обема си.

Намазва се кексова форма с мазнина и се поръсва с брашно, но може и в тавичка в средата с чаша. Поставя се тестото във формата, като

краищата се свързват.

С нож или ножица се правят разрези до дъното на тавата .Разбива се жълтък и намазваме тутманика със сусам и маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: