Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти с ябълки и канела

Бухти с ябълки и канела

Бухти с ябълки и канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8
"Вкусна закуска с аромат на канела и ябълки!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 2 щипки
  • ябълки - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се канелата, бакпулверът и брашното. Разбърква се, като се долива по малко от прясното мляко, за да се разреди кашата до нужната гъстота.

Ябълките се обелват, почистват от семената и се настъргват на ренде, отцеждат се от сока и прибавяме в яйчената смес, като се разбърква на еднородна смес.

Загрява се олио, гребваме с лъжица от сместа и пържим от двете страни до златисто.

Изважда се върху хартия да попие мазнината. Поръсваме с ванилова пудра захар и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: