gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кисело зеле със свинско

Кисело зеле със свинско

Кисело зеле със свинско
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 9
12/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
16
"Като говорим за класика, колко лайка ще събере тази класическа рецепта са кисело зеле със свинско?"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 2 зелки
  • свинско месо - 1.5 кг вратно
  • свински гърди - 1 кг
  • свинска мас - 300 г
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер - смлян
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка.

Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черният и червен пипер.

Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер.

Сипете вода до половината на тенджерата. Щом зелето със свинско заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: