Кебапчета на скара
Kebapcheta on a Grill

Кебапчета на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Кебапчета на скара1 / 5
16/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20-30 бр.
"Класика в жанра!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес(70/30 свинско/телешко)
  • кимион - 1 ч.л.
  • сода - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - смлян на вкус
  • вода - около 500 - 600 мл газирана или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата заедно със содата и подправките, като добавите и доста газирана вода или бира, около 250-300 мл.

След като хубаво замесите, оставете да почине за 1 нощ. На следващия ден отново премесете, като добавите и останалата течност.

От каймата оформете продълговати кебапчета, с дължина 12-15 см и диаметър 2-3 см. Печете ги върху силно нагорещена скара с леко намазнени реотани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
521
411
37
22
11
Дай твоята оценка: