gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Големи банички със сирене и масло

Големи банички със сирене и масло

VeselinaVeselina
Готвач
2631k6811k3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"За успешен старт на деня и на седмицата - хапнете една от тези големи банички, още докато е топла"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъваме корите. Разполагаме ги с по-тясната част към нас. Натрошаваме сиренето.

Ползвах твърдо домашно сирене. Отделяме две яйца и един белтък. Разбиваме ги с вилица с 1 щипка сол.

Жълтъка го отделяме в купичка и му добавяме 1 с.л. олио и го разбиваме също. Жълтъка ще го използваме за намазване на вече направените банички.

Към сместа с яйцата добавяме киселото мляко. В 1 с.л. брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме го към яйцата и киселото мляко и пак разбъркваме.

С лъжица си слагаме от сместа върху две кори. Слагаме от кашата върху цялата кора.

Отгоре пръскаме сирене. Двата края ги подвиваме навътре около пръст и навиваме като руло. Правим го, за да станат цели дълги и големи банички и за да не изтече сместа.

Слагаме рулото в тава, застлана с хартия за печене. Така процедираме и другите две кори. Навиваме двете големи дълги банички. Намазваме ги с жълтъчната смес и поръсваме със сусам.

Нарязваме си маслото. Малки парченца масло слагаме върху баничките. Вземаме си две кори, нанасяме от сместа с яйцата, брашното, бакпулвера и киселото мляко.

Поръсваме със сиренето. Сгъваме на две отляво надясно. Получава се дълга половина кора. Взимаме края в ляво и подгъваме под ъгъл в дясно, после нагоре и докато стане цял триъгълник. Така правим и с другите две кори.

Получават се две дълги банички и две големи триъгълника. Мажем и тях с жълтъчната смес и поръсваме със сусам. Отгоре разпределяме малки парченца масло.

Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Трябва да се изпекат добре.

Големите банички със сирене и масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: