Печени ябълки с плънка

14/11/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76670146281
"Нашето топ предложение за най-вкусен зимен десерт "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 373
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр. следно големи
  • сушени плодове - около 70 г кайсии, сини сливи, боровинки или друг вид
  • лимонова кора - около 1 с.л. настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 100 г
  • орехи - около 3 с.л. смлени
  • масло - 2 с.л. меко
  • шери - 1 с.л. сухо, може и ром, коняк или да не се добавя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна се загрява на 180 градуса и се подготвя тавичка, покрита с хартия за печене.

Сухите подове се нарязват на дребно и се поставят в купа заедно с орехите, канелата, лим. кора, захар, шерито и 1.5 с.л. меко масло. Разбърква се.

Ябълките се почистват до половината от кората, издълбават се, без да се стига до дъното им, и се напълват с плънката.

С останалото масло се намасляват с четка отвън.

Поставят се в тавичката и се запичат на 180 градуса до омекването им.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар