Сиропиран сладкиш с крем и банани
Kolač sa kremom i bananama, preliven sirupom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш с крем и банани

Сиропиран сладкиш с крем и банани

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k8k6
Сиропиран сладкиш с крем и банани
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
26/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"На вратите на всеки фитнес трябва да е закачена рецептата за този великолепен сиропиран сладкиш - така хората, ще знаят, че тренират, за да може без угризения да си хапват от него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена форма за тарталета (формата е с издатина в средата, при обръщане се получава вдлъбнатина и може да се пълни с крем).

Печете на 180 градуса около 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Обърнете и поставете в чиния.

В тенджерка сипете 2/3 от млякото и сложете на котлона.

В купа разбийте яйцата със захарта и нишестето. Изсипете във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади и към него добавете 2-3 с.л. от разбитата сметана.

Сиропирайте блата със захарен сироп или сок от компот. Подредете нарязаните на колелца банани и залейте с крема.

Загладете добре и украсете сиропирания сладкиш с останалата сметана и шоколадовото криспи.

Сиропираният сладкиш с крем и банани е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: