Сутляш с булгур

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3083k6852k3
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Като деца обожавахме сутляш, но не сме и предполагали, че най-вкусният сутляш се приготвя именно с булгур"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • краве масло - 30 г
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре булгура и го отцедете.

В тенджера загрейте водата със солта и прибавете булгура към нея. Похлупете тенджерата и оставете да ври така 30 мин, докато усвои водата.

Добавете захарта, млякото и маслото. Сложете на котлона и варете още около 20 мин, като разбърквате от време на време.

Отместете от котлона и прибавете ванилията, разбъркайте и поставете капака.

Оставете да се охлади и разсипете в подходящи чаши или купички и поръсете с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: