Кремсупа с праз, морков, картофи и джинджифил

15/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226177
"Една по-различна крем супа - с уникален вкус и аромат - невъзможно е да ѝ устоите "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 268
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме добре праза и нарязваме на ситно. Моркова белим и настъргваме на ренде. Картофите белим и нарязваме на малки кубчета.

В зехтин и малко вода слагаме да се задушат зеленчуците (праз, морков, картофи и джинжифил). Когато останат на мазнина, ръсваме брашно (2 ч.л.) , посоляваме на вкус, разбъркваме и наливаме вода (1 л). Оставяме супата да се вари.

Когато зеленчуците омекнат и течността поизври, пасираме с пасатор хомогенно. Ако е необходимо, доливаме топла вода или варим още супата до предпочитаната гъстота.

Поднасяме супата с домашно изпечени крутони, приготвени, като нарязваме филийките хляб на малки кубчета ( хлябът да е по-сух ). Слагаме хлебните кубчета в тавичка. Поръсваме със струйка зехтин, сол и къри (подправка) на вкус.

Запичаме във фурна (като периодично разбъркваме), докато станат с приятен загар и хрупкави.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар