Торта Chefdome
Torta Chefdome

Торта Chefdome

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Торта Chefdome
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции12
"Тази торта е само една от хилядите причини кулинарията да се определя като изкуство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете за форма 20-22 см .Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта и продължете да разбивате. Накрая добавете брашното и смлените орехи. Разбъркайте внимателно с шпатула, за да не спаднат белтъците. Разделете сместа на три части и изпечете три блата. Всеки блат печете на 170 градуса около 15-20 минути. Оставете да се охладят.

Приготвяне на жълтия крем. Разбийте жълтъците със захарта. Към тях добавете брашното и 1/3 от млякото. Останалото мляко кипнете и го прибавете на тънка струя към жълтъците.

Върнете сместа обратно в тенджерката и бъркайте, докато се сгъсти. Добавете ванилията и свалете от котлона. Покрийте крема с фолио, за да не хваща коричка. Оставете да се охлади напълно.

Разбийте маслото и към него прибавете вече охладения крем. Разбийте хубаво до гладкост. Оставете крема в хладилника.

Пригответе крокана, като карамелизирате захарта и към нея добавете орехите (едро нарязани). Изсипете сместа в плитка чиния, застлана с хартия за печене. Оставете хубаво да изстине. След това го натрошете с помоща на точилка или чукче.

Пригответе втория крем, като разбиете сметана със захарта и към нея добавите 2/3 от крокана (отделете 1/3 от сметана за измазване на тортата). Разбъркайте внимателно.

Сглобете тортата, като поставите един блат в подходяща чиния/поднос. Намажете с 1/3 от жълтия крем. Върху него разпределете 1/3 от сметановия. Сложете втори блат, пак жълт крем и сметанов. Покрийте с третия блат, крем и измажете тортата със заделената сметана.

За глазурата загрейте сметаната. Прибавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи. Оставете леко да се охлади и залейте тортата. Оставете за една нощ в хладилника. На следващия ден, поръсете с крокан и по желание може да направите крамелени фигурки.

Ако украсявате с карамелени фигурки, сложете ги непосредствено преди сервиране, защото ще се разтопят.

Адаптирано от Елза Стоянова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: