gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Фалшива шкембе чорба с гъби

Фалшива шкембе чорба с гъби

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4553k2
Фалшива шкембе чорба с гъби1 / 5
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Като ценители на шкембето ви се заклеваме с ръка на сърцето, че това е най-вкусната негова алтернатива, която сме опитвали! Непременно опитайте - гореща и с чесънче"

Необходими Продукти

  • кладница - 400 г Гъби
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кисело мляко - или прясно мляко
  • вода - 2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсвате гъбите, слагате да загрее половината масло и леко ги задушавате.

Добавяте брашното и бъркате, за да не стане на топчета, след което добавяте и водата.

Разбивате млякото добре (ако е кисело) и го добавяте към супата.

Посолявате и подправяте с черен пипер на вкус. Аз добавих и няколко капки лимон. Изключвате котлона и разбърквате често, докато изстине.

При сервиране запържвате в останалото масло лъжица червен пипер, поливате супата и разбърквате.

Поднасяте шкембе чорбата с чесън и оцет. Може да нарежете и люта чушка.

Тъй като аз не я обичам поднесена по този начин, отделих за себе си, преди да я залея със запържения пипер и я овкусих с копър.

Така получих една супа с два вкуса и всички хапнахме доволно.

Фалшивата шкембе чорба с гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана перфектно!
01.01.2023 13:28
Анонимен
Анонимен
Когато в някоя рецепта се прибавя брашно лично аз ползвам препечено брашно. Става по ароматно и никога не става на бучки когато го привавяш в гозбата.
07.10.2022 12:42
1
Потребител#267999
Потребител#267999
Супер
25.12.2020 20:26
1
pepi
pepi
Хареса ми тази рецепта и още довечера ще я пробвам. Допадна ми това, че може да се направи с кисело мляко. В повечето рецепти я дават с прясно. Единствено не става ясно какво е количеството на млякото?
28.02.2018 11:06
2