Средиземноморски кюфтета с риба тон

18/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру210385378915
"Вкусни кюфтенца с риба тон, идеалното мезе за домашно вино!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета. Заливат се с вода в тенджерка с малко сол, слагаме на котлона да се сварят и после се отцеждат.

С вилица се намачкват в купа. Добавя се отцедената риба тон от соса (защото после пръска - внимавайте), ситно нарязан магданоз, яйцето, солта и черен- прясно смлян пипер.

Разбърква се добре, да се смесят продуктите. Ако сместа е по-рядка, добавете малко галета.

С мокри ръце се оформят малки кюфтенца. Овалват се в галета и пържим в загрята мазнина от двете страни.

Изваждат се върху хартия или салфетка, да попие мазнината, защото поемат доста от нея.

Сервираме със резени лимон, а отгоре поръсени с лимонов сок .подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар