Свинско със сини сливи
Pork with Prunes
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско със сини сливи

Свинско със сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Свинско със сини сливи1 / 2
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
"Не знаем кой за първи път е решил да приготви свинското със сини сливи, но в негова чест ще си сипем още една порция"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • сини сливи - 5 - 6 пресни или 7 - 8 сухи
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино - 150 мл
  • бульон - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - към 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сладко - 1 ч.л. от сини сливи
  • чубрица - на вкус, може мащерка, майорана, риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на рецептата може да използвате пресни или сушени сини сливи. Във втория случай, накиснете сливите за 1 нощ във вино.

Нарежете свинското на парчета, загрейте мазнина в съд и сложете месото да се запържи равномерно до златисто. Вади се и в същата мазнина се запържва до омекване накълцания праз.

Добавете месото, разполовените сливи (без костилки), захарта, сладкото и разбъркайте, като долеете и виното. Щом алкохолът се изпари, се долива бульонът, разреден с доматеното пюре.

Добавете от подправките и задушавайте до омекване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: