Ципура на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Ципура на скара1 / 4
20/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Само малко лимон и добре загрята скара са напълно достатъчни за приготвянето на перфектната ципура!"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 средно големи
  • лимони - 2 броя + сокът на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки счукан, по желание
  • магданоз - 1 връзка, накълцан
  • сол - морска
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете ципурите, като премахнете и вътрешностите. Хубаво натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре и със счукан чесън по желание отвътре.

Във всяка ципура сложете резени лимон и накълцан магданоз. Намажете рибите отвън с олио или зехтин и сложете да се пекат на загрян грил или грил тиган.

От време на време ги пръскайте с лимонов сок и ги обърнете на 2-3 пъти. Цялото печене отнема около 15 минути.

Рейтинг

5 6
4 4
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка: