Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара

Ципура на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само малко лимон и добре загрята скара са напълно достатъчни за приготвянето на перфектната ципура!"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 средно големи
  • лимони - 2 броя + сокът на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки счукан, по желание
  • магданоз - 1 връзка, накълцан
  • сол - морска
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете ципурите, като премахнете и вътрешностите. Хубаво натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре и със счукан чесън по желание отвътре.

Във всяка ципура сложете резени лимон и накълцан магданоз. Намажете рибите отвън с олио или зехтин и сложете да се пекат на загрян грил или грил тиган.

От време на време ги пръскайте с лимонов сок и ги обърнете на 2-3 пъти. Цялото печене отнема около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
44
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стами
Стами
Току що я приготвихме. Много е вкусна !
06.03.2014 18:20
3