Свинско с гъби върху пърленка с ябълки
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско с гъби върху пърленка с ябълки

Свинско с гъби върху пърленка с ябълки

Свинско с гъби върху пърленка с ябълки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Микс от вкусове, аромати и текстури, който ще ви изненада приятно и ще ви плени от първата хапка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладка вода. В брашното направете кладенче, поръсете със солта и изсипете водата. Омесете тесто, завийте със стреч фолио и го оставете за 15 минути.

Нарежете месото на хапки и го сложете в загрято олио. Щом месото се запържи, добавете нарязаните лук, гъби и овкусете. Пържете на слаб огън до готовност, като разбърквате периодично.

Върху набрашнен плот от тестото разточете широк кръг. Обелете ябълката, нарежете я на полумесеци и я наредете в кръг. Поръсете с мащерка и я сложете в намазнена тава.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист загар. Извадете пърленката и в средата сложете готовото месо с част от мазнината. Поръсете го с рендосан кашкавал и върнете във фурната до разтапяне на кашкавала.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: