Пържена ципура

22/01/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Хрупкава и вкусна ципура, приготвена набързо на тиган!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 043
  • Преглеждания за месеца926
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурите, като им оставите главите и опашките. Натъркайте ги вън и вътре със сол и черен пипер и ги полейте вътре с малко лимонов сок.

След като престоят 10 минути, напълнете вътрешността с 2 резени лимон, 2-3 скилидки чесън и няколко клонки магданоз и иглички розмарин. Набодете с клечки за зъби

Загрейте в дълбок тиган олио за пържене. Оваляйте хубаво ципурите в брашно и галета и ги слагайте да се пържат. С помощта на клечките за зъби ги захващайте и ги обръщайте, да се изпържат и от другата страна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар