Пържена ципура

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Пържена ципура
Снимка: Анонимен
1 / 6
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Хрупкава и вкусна ципура, приготвена набързо на тиган!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурите, като им оставите главите и опашките. Натъркайте ги отвсякъде със сол и черен пипер и ги полейте вътре с малко лимонов сок.

След като престоят 10 минути, напълнете вътрешността с 2 резена лимон, 2-3 скилидки чесън и няколко клонки магданоз и иглички розмарин. Набодете с клечки за зъби.

Загрейте в дълбок тиган олио за пържене. Оваляйте хубаво рибите в брашно и галета и ги слагайте да се пържат.

С помощта на клечките за зъби ги захващайте и ги обръщайте, да се изпържат и от другата страна.

Пържената ципура се поднася с подходяща гарнитура за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: