Фасул с бахур
Beans with Black Pudding

Фасул с бахур

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Фасул с бахур
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
21/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Най-вкусни гозби от тефтерите на баба подбрахме специално за вас Да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасула изчистваме, измиваме, заливаме с вода и оставяме в хладилник за през нощта. На другият ден, преди да започнем да готвим, изливаме водата и наливаме друга чиста вода.

Слагаме на котлона и варим 10-15 минути и изливаме водата. Наливаме отново чиста вода и вече оставяме да се вари.

По време на варенето прибавяме нарязан лук, почистени и нарязани зелени пиперки и белени и нарязани моркови.

Наливаме олио (1 к.ч.) и продължаваме готвене, докато се сварят продуктите.

Няколко минути преди да снемем от котлона, ръсваме червен пипер и сол на вкус.

Прибавяме нарязан бахур и доматено пюре (2 с.л.), джоджен. Варим още няколко минути.

Може да сгъстим фасула с брашно, разтворено в малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: