Лимонадена торта с лек крем

21/11/2016
Ивета
отИветаНовак21
"Ето, кремът е лек, затова може да си отрежете и второ, и трето парче "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 715
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 250 мл
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакплувер - 1 прахче
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 мл
  • крема сирене - 125 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се смесват последователно като лимонадата и олиото се сипват на тънка струя. Брашното се пресява предварително.

Пече се блат за 40 мин на 180 градуса.

След като изстине, се разделя на две части.

Продуктите за крема се смесват и се слага намазва единия блат. След това се поставя и следващия блат и с останалия крем се покрива цялата торта. Оставя се да стегне в хладилника.

На слаб огън се слагат маслото и захарта, да се разтопят, след това се добавя и какаото.

Оставя се да изстине и след това се залива тортата.

Може да аранжирате с нещо по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар