Зелеви сармички с телешка кайма

21/11/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач110389252
"Чудесни сармички за душата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 160
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно кромида и моркова. Запържваме ги в сгорещено олио.

Добавяме червения пипер и ориза и ги запържваме. Размиваме каймата в доматения сок и го прибавяме към ориза.

Прибавяме подправките - джоджен, чубрица, черен пипер, кимион и сол на вкус. Разбъркваме добре.

Доливаме 1:3 (ориз/вода) чаени чаши вода и оставяме да къкри на слаб огън.

След като се поохлади плънката, взимаме зелевите листа и ги навиваме на сармички.

Дъното на тенджера подреждаме отворени зелеви сарми и подреждаме готовите сарми. Отгоре също ги затваряме с отворени зелеви листа, да се получи нещо като капаче. Доливаме 1 ч.ч. вода и поставяме чиния, за да не се развият листата.

Варим 30-40 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Галя
Галя
16.10.2017 21:39
Имам 2 въпроса: 1. Правила съм сърми с по-постничко свинско месо и въпреки олиото при запръжката, станаха много сухи. Само с телешко не стават ли също сухи?
2. Аз съм учила като измерителна единица "СЛ" и "ЧЛ", Вие използвате освен "СЛ", "КЛ" и "ЧЛ" - има ли някаква разлика в количеството ѝм?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв