Карамелизиран сладкиш с ябълки
Caramelized Cake with Apples
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Карамелизиран сладкиш с ябълки

Карамелизиран сладкиш с ябълки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3083k6831k3
Карамелизиран сладкиш с ябълки
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 5
21/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Сладкиш, чийто вкус ще запомните"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме карамела, като разтопяваме захарта, да придобие кехлибарен цвят. Оставяме готовия карамел малко да изстине и намазваме с малка бучка масло.

След това обелете и нарежете ябълките на филийки. Наредете в тавата и поръсете с канела.

Приготвяме тестото за блата, като разбиваме яйцата със захарта и прибавяме ванилията.

Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно прибавяме към яйчената смес.

Готовата смес изсипване в тавата при плодовете. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

След това оставяме да изстине и обръщаме в подходяща чиния.

По желание може да сервирате с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: