Бишкоти с шоколадова глазура
Piškote sa čokoladnom glazurom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Бишкоти с шоколадова глазура

Бишкоти с шоколадова глазура

Бишкоти с шоколадова глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Който е опитвал домашно приготвени въпроси, знае за каква вкусотия става въпрос, останалите ще трябва да се опитат да си представят"

Необходими Продукти

  • За бишкотите
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 80 г
  • За глазурата
  • шоколад - 120 г
  • масло - 30 г
  • За слепване
  • сметана - 200 г
  • ягодово желе - 50 г
  • За поръсване
  • фъстъчен крокан
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте белтъците с половината от захарта на гъст сняг с помощта на миксер.

Разбийте жълтъците на пухкав крем с останалата захар.

Съединете белтъците с жълтъците постепенно и внимателно. По същия начин прибавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица.

Шприцовайте бишкоти в тава, застлана с домакинска хартия /аз използвах вестник/ с помощта на пош с подходящ накрайник.

Оставете разстояние между бишкотите. Поръсете ги с пудра захар и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване. Охладете.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня.

Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем. Добавете желето и разбъркайте до хомогенизиране.

Слепете бишкотите с крем и потопете горната част в шоколадовата глазура.

Поръсете с фъстъчен крокан и оставете да се стегне шоколадът.

Бишкотите с шоколадова глазура са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: