Печено конско месо с ароматни подправки
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печено конско месо с ароматни подправки

Печено конско месо с ароматни подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Печено конско месо с ароматни подправки1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Не знаете какво значи наистина вкусно месо, докато не опитате конско месо по тази рецепта. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче конско месо и го шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Хубаво го натъркайте със сол, черен пипер и горчица.

Залейте с ракията, покрийте съда и го оставете месото да се маринова за 1 нощ в хладилник. На следващия ден го преместете в намазнена тава.

Добавете стръкчета мащерка, пресен кориандър и магданоз, бахар, кимион на вкус и долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата.

Покрийте с фолио и сложете да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна. Махнете фолиото и доизпечете до приятен загар.

Печеното конско месо с ароматни подправки се поднася топло.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: