Пълнени чушки с булгур, гъби и маслини

23/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Всички, които обичат традиционната Българска кухня, да дадат по един лайк за тази ароматна и апетитна постна вкусотия. И да не забравите да си запишете рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 237
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, сложете в купа и ги залейте с гореща вода. Покрийте с капак /чиния /и оставете за 30 минути да омекнат. Измийте булгура и го накиснете в студена вода за 30 минути.

В тиган сипете олио. Нарежете лука и моркова на кубчета и ги запържете. Нарежете гъбите на кубчета и ги прибавете към лука и моркова. След като се позапържат, прибавете отцедения и вече набъбнал булгур.

Хубаво разбъркайте, налейте около 100 мл вода и оставете за 3-4 минути на котлона. Свалете от огъня и прибавете една част от маслините, нарязани на ситно, и магданоз.

Извадете чушките и ги почистете от дръжките и семките. Напълнете ги с плънката и ги подредете в тавичка. Разпределете останалата плънка между чушките и подредете останалите маслини.

Сипете около 2 ч.ч. от водата, в която сте киснали чушките. Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар