Подлютена шкембе чорба

23/11/2016
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач139242941
"Може да не е постно, нито веганско, но е толкова вкусно, че и в Ада отиваме за купичка подлютена шкембе чорба "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 323
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 - 1.2 кг
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
  • люти чушки - 4 сухи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От шкембето се отделя мазнината. Нарязва се на едри парчета или на ивици. Вари се в подходящ съд в 1 л вода с необходимото количество сол 1.5 часа под капак.

Накълцва се на ситно.

В 1 с.л. мазнина се запържва ситно нарязаната мазнина от шкембето заедно със ситно нарязаните чушки. Добавя се червеният пипер и се угася с бульона .

В 2 с.л. мазнина се запържва брашното, добавя се горещ бульон и се връща в тенджерата. Добавят се шкембето, чашата загрято мляко и черният пипер.
Ври 2-3 мин.

Как ще го консумирате - с чесън или без чесън, с оцет или без оцет, си е ваша работа. Но винаги ще е много вкусно.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
23.11.2016 16:00
С тази супа съм готова да закусвам, обядвам и вечерям. Страхотна е! Горещо препоръчвам със студена бира и в приятна компания. Поздравления за готвача!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв