Саламура от риба или месо

LakomnicaLakomnicaНовак1
06/02/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 676
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода за заври.

Рибата се овалва в брашно и се пържи до готовност, а доматите и чушките се пекат на скара.

След завирането на водата в нея се пускат парченцата изпържена риба, нарязания на ситно домат и чушките, които се накъсват на дълги и тънки лентички. Така ври около 15-20 мин, след което се добавя скълцания чесън, солта, копъра, магданоза. Запържения червен пипер и олиото се изсипват в саламурата. Ако се приготвя с риба се използва олиото, в което е пържена рибата.

Саламурата е вид супа, която се приготвя в много от градовете, разположени по поречието на река Дунав. Може да се приготви с месо(пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид.

Рейтинг

5 2
4 8
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар