Гъбени бухтички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
25/11/2016
"Драма в кухнята - бирата си е загубила ума по тези засукани гъбени бухтички, а пържените картофки са в депресия "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 334
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги сварете за 10 минути в подсолена вода. Свалете от котлона и ги отцедете. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с двата вида брашно. Добавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Хубаво разбъркайте до хомогенна смес.

В дълбок тиган сгорещете повечко олио. Оваляйте гъбите в брашно и след това в панировката.

Изпържете ги в загрятата мазнина до златисто.

Отцедете ги върху кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.02.2017 15:31
Моите почитания, г-жо Петкова! С удоволствие разглеждам Вашите рецепти, поднесени с естетика и вкус! Обожавам панираните ястия, но проблема е, че повечето от тях само приготвям,защото не консумирам месо. Сега към постните панировки ще прибавя още един значимо-заместващ месото протеин.
0
0